Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Hasiči se dnes ve službě nezastaví. Kvůli větru stojí vlaky, domácnosti jsou bez proudu

, aktualizováno 30. září 2019, 13:48

Meteorologové vydali výstrahu přes silným větrem. A jejich předpověď se opravdu naplnila. Od rána i na Vysočině fouká silný vítr, hasiči tak mají plné ruce práce.

Od sedmé hodiny vyjížděli hasiči na Vysočině k více než 40 událostem. Nejčastěji na Jihlavsku a Pelhřimovsku.

Kvůli nárazovému větru nejčastěji odstraňují popadané stromy a větve, které padly na komunikace, a brání tak plynulému provozu.

Plechová střecha spadla na auta

Probémy jsou hlášeny také na železnici. Přibližně dvě hodiny nejezdily vlaky mezi Pacovem a Novou Cerekví na Pelhřimovsku a Lípou a Herálcem na Havlíčkobrodsku. Stromy z kolejí se podařilo odstranit a provoz byl obnoven. Dál ale stojí na trati mezi Jihlavou a Kostelcem u Jihlavy. České dráhy předpokládají, že provoz obnoví před 11:00, uvedly na svém webu.

Škodu vítr způsobil i v pelhřimovské nemocnici. Plechová střecha spadla na auta. Nikdo se nezranil. Na Třebíčsku a v okolí Velkého Meziříčí je bez proudu asi 1500 domácností.

„Všechny události, u kterých hasiči na Vysočině v souvislosti počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob," sdělila k výjezdům Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Výstraha před silným větrem platí v celé České republice až do dnešní 20. hodiny. Vítr může v nárazech dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů za hodinu.

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky hasiči, vítr, počasí, výjezd, vichřice, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Jihlava, České dráhy, okres Jihlava, Pacov, Nová Cerekev, Lípa, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči se dnes ve službě nezastaví. Kvůli větru stojí vlaky, domácnosti jsou bez proudu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.