Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina se připojila k Evropskému týdnu mobility. Lidé zkusili kargokola nebo opilecké brýle

V termínu od 16. do 22. září proběhl 18. ročník Evropského týdne mobility, tentokrát na téma bezpečná chůze a jízda na kole, s heslem Projdi se s námi! Evropský týden mobility reaguje na neustále se zvyšující problémy spojené s nárůstem automobilové dopravy a nabízí informace o možných alternativách.

„Smyslem udržitelné mobility je zavádění opatření směřujících k udržitelné dopravě a motivace občanů vyzkoušet i jiné způsoby dopravy než automobil. Jsem rád, že se Kraj Vysočina k akci připojil opět ve všech pěti okresních městech,“ uvedl krajský radní a zároveň politik projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Martin Hyský.

V Havlíčkově Brodě, Pelhřimově, Třebíči, Jihlavě a Žďáře nad Sázavou měli lidé možnost prohlédnout si a dozvědět se více o elektromobilech a hybridních vozech. Součástí prezentace bylo mimořádně auto na vodíkový pohon. K vidění a vyzkoušení byla také elektrická kola nebo nákladní kargokola, která by mohla vyřešit problém se zásobováním památkových nebo těžko dostupných míst, mezi dětmi byl největší zájem o elektrickou koloběžku.

Zájemcům byl představen systém sdílení kol a aut, který už je na mnoha místech nedílnou součástí života ve městě. U stánku Besip bylo možné ověřit si své znalosti o silničním provozu a vyzkoušet si chůzi se speciálními brýlemi simulujícími třeba únavu nebo opilost.  

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Evropský týden mobility, chůze, kolo, pohyb, Kraj Vysočina, doprava, Martin Hyský, Havlíčkův Brod, Jihlava, Třebíč, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina se připojila k Evropskému týdnu mobility. Lidé zkusili kargokola nebo opilecké brýle | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.