Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči dnes ráno potřebovali škrabku na sklo. Nejvíce mrzlo v Černovicích na Pelhřimovsku

, aktualizováno 20. září 2019, 10:05

Podzim je opravdu tady. To dokázalo i dnešní ráno, kdy jsme při odjezdu do práce u svých aut potřebovali škrabku na sklo. Podle informací od oslovených meteorologů mrzlo téměř na celé Vysočině.

„I o víkendu se místy mohou objevit přízemní mrazíky. Jinak bude přes celý víkend slunečno, v sobotu naměříme 15 až 18 °C, v neděli 15 až 19 °C. V neděli bude trochu víc foukat, očekáváme jihovýchodní vítr, který místy dosáhne rychlosti do 50km/h,“ doplňuje předpověď na víkend Peter Hruška.

„Minimální teplota na Vysočině poklesla na +3 až -1 °C, nejnižší -1,1 °C na stanici Jihlava-Hruškové Dvory. To je standardní teplota výšce 2 metry nad povrchem,“ odpověděl na dotaz redakce Peter Hruška z ČHMÚ Brno.

Přízemní teplota (ve výšce 5 centimetrů nad povrchem) byla podle Hrušky v podstatě na všech stanicích na Vysočině, takže téměř všude byl přízemní mráz. „Nejnižší hodnotu naměřila stanice v Černovicích -4,8 °C,“ říká Hruška.

Vůbec nejnizší zachovaná teplota pro dnešní den je z roku 1933, ve Velkém Meziříčí tehdy bylo zaznamenáno minimum -3,1 °C. 

Podobně chladná bude i následující noc a ráno. Noc ze soboty na neděli bude už teplejší - minima se budou pohybovat mezi 6 až 2°C.  

Foto pixabay.com

Štítky mráz, ráno, podzim, počasí, meteorologové, Černovice, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Český hydrometeorologický ústav, Brno, sklo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči dnes ráno potřebovali škrabku na sklo. Nejvíce mrzlo v Černovicích na Pelhřimovsku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.