Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Snaha Kraje Vysočina o zachování venkovských prodejen pokračuje i nadále

Už třetím rokem Kraj Vysočina realizuje na svém území podporu venkovských prodejen. V roce 2017 byly na tuto oblast poprvé vyčleněny prostředky ve Fondu Vysočiny ve výši 2 miliony korun. V letech 2018 a 2019 pak shodně po 4 milionech korun.

Zastupitelstvo kraje tak aktuálně schválilo podporu dalším 94 prodejnám, podporu získal stejně jako v předchozích ročnících programu například městys Kamenice pro prodejnu ve své místní části Řehořov, stejně úspěšná byla se svou prodejnou obec Javorek nebo obec Kamenná Lhota.

Ani v letošním roce vedení Kraje Vysočina nezapomnělo na složitou situaci v oblasti venkovských prodejen. S postupným nárůstem jejich provozních nákladů a současně s přirozeným úbytkem zákazníků, došlo k navýšení provozních ztrát tak, že provozovatelé začali hrozit uzavíráním nerentabilních prodejen, případně požadovat úhrady provozních ztrát po obcích ve větší míře, než tomu bylo v předchozích letech. Obdobná situace nastala i tam, kde obce prodejny provozují sami. Proto je důležité obce v jejich snažení o zachování služeb pro své obyvatele podpořit,“ doplnil Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánu a stavebního řádu a pro Fond Vysočiny.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky prodejna, podpora, vesnice, Kraj Vysočina, Pavel Pacal, Kamenná Lhota, Řehořov, Javorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snaha Kraje Vysočina o zachování venkovských prodejen pokračuje i nadále | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.