Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočinou se přehnala bouřka. Déšť vyplavil dvě patra humpolecké základní školy

Vysočinou se ve čtvrtek odpoledne prohnaly silné bouřky, ty doprovázel nárazový vítr a přívalový déšť. Hasiči měli kvůli počasí plné ruce práce, vyjížděli k více než padesáti událostem.

Nejčastěji čerpali vodu za zatopených sklepů domů, čistili komunikace od nánosů bahna a odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace, a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku. 

„První informace a zatopených sklepech domů začali operátoři tísňových linek 112 a 150 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijímat před půl pátou odpoledne. První výjezdy hasičů směřovaly do Polné a Dobronína, kde jednotky odčerpávaly vodu ze zatopených sklepů domů hned na několika místech,“ řekla Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

O hodinu později bouřka zasáhla Humpolec. Hasiči odčerpávali vodu ze zatopených sklepů domů například v ulici Na Závodí, Žižkova, Smetanova, Lužická, Nerudova, Masarykova a Husova. V základní škole v ulici Hálkova v Humpolci zasahovaly před osmou hodinou večer tři jednotky hasičů. Plachta, kterou provizorně stavební firma zakryla rekonstruovanou střechu, nevydržela nápor vody. Přívalový déšť následně vyplavil dvě patra budovy.

„Po deváté hodině večer se začala situace v kraji postupně uklidňovat. K poslednímu zásahu v souvislosti s počasím vyjížděli hasiči po půl desáté večer do ulice Slunečná v Ledči na Sázavou, kde odčerpávali vodu ze sklepa rodinného domu. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob,“ doplnila k výjezdům hasičů Musilová.

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky hasiči, počasí, bouřka, déšť, výjezd, Kraj Vysočina, sklep, dům, Hasičský záchranný sbor, Humpolec, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Polná, Dobronín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinou se přehnala bouřka. Déšť vyplavil dvě patra humpolecké základní školy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.