Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina má na opravu silnic druhé a třetí třídy ze SFDI přes 179 milionů korun

Kraj Vysočina získal ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na opravy silnic druhých a třetích tříd přes 179 milionů korun. Loni to bylo víc než 384 milionů korun. Získané peníze vystačí na méně než polovinu z 26 připravovaných oprav. Jejich celková hodnota je asi 500 milionů korun. Opravy dotované ze SFDI musí být dokončené ještě letos, řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

V seznamu oprav je 16 úseků na silnicích druhý tříd a deset na silnicích třetích tříd. Záměrem kraje je s podporou státu opravit část silnice mezi Lipnicí nad Sázavou a Dolním Městem, vytíženou silnici II/602 mezi Měřínem a Řehořovem, která patří mezi páteřní komunikace kraje, nebo silnici II/408 v Jemnici.

Loni dal SFDI krajům čtyři miliardy korun. Vysočina z nich získala 384,5 milionů korun. Ještě na jaře kraj očekával, že by mohl letos obdržet okolo 300 milionů korun. Pro kraje ale byly letos v SFDI vyčleněny jen dvě miliardy, 179 milionů korun je tak podle hejtmana maximum, co kraj mohl tento rok získat.

Kraji Vysočina patří skoro 4600 kilometrů silnic druhých a třetích tříd. V roce 2017 na jejich opravy dostal ze SFDI 276,7 milionu. V roce 2016 na opravy krajských silnic Vysočiny ze státního fondu plynulo skoro 269 milionů korun a v roce 2015 to bylo 330,7 milionu korun. Podle údajů kraje bylo v letech 2015 až 2018 s pomocí státních peněz na Vysočině opraveno dohromady 277 kilometrů silnic.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, oprava, doprava, SFDI, Státní fond dopravní infrastruktury, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD, Lipnice nad Sázavou, Dolní Město, Měřín, Řehořov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má na opravu silnic druhé a třetí třídy ze SFDI přes 179 milionů korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.