Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bouřka na Vysočině: Voda se dostala do novoměstské nemocnice. Ambulance se musely uzavřít

Hasiči na Vysočině vyjížděli po středečních bouřkách k více než 80 událostem, nejčastěji na Žďársko. Napršelo i přes 40 litrů na metr čtvereční. Bláto po bouřce nateklo do ambulancí nemocnice v Novém Městě na Moravě, jsou kvůli tomu uzavřené. Hasiči v kraji odstraňovali popadané stromy, čerpali vodu ze sklepů a odklízeli bahno ze silnic. Podle mluvčí hasičů Petry Musilové zasahovali nejvíce mezi 18:00 a 22:00.

„Později se začala situace v kraji postupně uklidňovat a v pozdních večerních a nočních hodinách už bylo minimum výjezdů v souvislosti s počasím," uvedla Petra Musilová.

Podle mluvčí novoměstské nemocnice Tamary Peckové nateklo po bouřce bláto do ambulance závodního lékaře a infekční ambulance. „Bláto, které znečistilo ambulance a čekárny, úklidová firma odstraňuje od pěti hodin ráno. Jedna část už je v pořádku. Myslíme, že by to mohlo být uklizené okolo desáté hodiny. Objednané pacienty jsme obvolali, situaci chápou,“ řekla Tamara Pecková.

PSALI JSME: FOTO: Vysočinou se opět prohnala bouřka. Za dvě hodiny mají hasiči přes dvacet výjezdů

Kromě Nového Města na Moravě bylo podle hasičů nejpostiženější okolí Žďáru nad Sázavou a Velkého Meziříčí. Podle údajů o srážkách uvedených na webu Českého hydrometeorologického ústavu napršelo ve středu večer v Novém Městě na Moravě přes 36 litrů na metr čtvereční, ve Velkém Meziříčí 43 litrů a ve Vatíně, který leží také na Žďársku, to bylo přes 44 litrů.

Kvůli čerpání vody zasahovali hasiči také v okolí Náměště nad Oslavou na Třebíčsku.

Autoři | Foto Nemocnice Nové Město na Moravě / Facebook

Štítky bouřka, počasí, hasiči, nemocnice, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka na Vysočině: Voda se dostala do novoměstské nemocnice. Ambulance se musely uzavřít | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.