Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odčerpávání vody a bahna, popadané stromy. Hasiči se v noci kvůli bouřce nezastavili

Hasiči na Vysočině měli kvůli nočním bouřkám plné ruce práce. Museli odčerpávat vodu, odstraňovat bahno a také vyjížděli k popadaným stromům. Měli asi 30 výjezdů. Problémy byly i na železnici.

 V Humpolci napršelo podle informací na webu Povodí Vltavy zhruba hodinu po půlnoci přes 25 litrů na čtvereční metr. Bouřky zkomplikovaly i železniční dopravu na Žďársku.

Od rána nabírají zpoždění o vlaky mezi obcí Pohled a Žďárem nad Sázavou.  Provoz se musel přesunout jen na jednu ze dvou traťových kolejí, protože bouřka způsobila poruchu zabezpečovacího zařízení.

Hasiči vyjížděli třeba i do Polné na Jihlavsku, tam zasahovali hned na 11 místech. Třeba odčerpávali vodu nebo v Žižkově ulici ze silnice odstraňovali strom. Šestkrát pomáhali i v Humpolci.

Foto HZS Libereckého kraje | Zdroj ČTK

Štítky hasiči, bouřka, zásah, výjezd, strom, Humpolec, Kraj Vysočina, Povodí Vltavy (státní podnik), okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Polná, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odčerpávání vody a bahna, popadané stromy. Hasiči se v noci kvůli bouřce nezastavili | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.