Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina koupila policii dvě auta na kontrolu kamionů. Vyšla skoro na pět milionů korun

Kraj Vysočina koupil pro policii dvě vozidla speciálně vybavená pro kontrolu kamionů, stála přes 4,6 milionu korun. Krajští radní doporučili zastupitelstvu, aby je krajskému policejnímu ředitelství poskytlo darem. Vozidla dodala firma Hagemann, jsou připravená k převzetí, řekl novinářům náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD). Policie díky nim bude moci zvýšit počet kontrol kamionů na silnicích Vysočiny.

„Velký problém nám dělá D1, také kamiony a jejich přetíženost. Když je uzavřená D1, přejíždějí na naše silnice a ničí je," řekl Vladimír Novotný k důvodům této spolupráce. Kraj také dostává peníze z kaucí vybraných od chybujících řidičů, ročně jde podle náměstka o miliony korun. První vozidlo se zaměřením na kontroly kamionů už kraj policii daroval před třemi lety. Dvě nová vozidla by měla být v areálu krajského úřadu představena 18. června, kdy bude zasedat krajské zastupitelstvo.

Kontrola přestávek v jízdě

„Prioritou policistů na Vysočině je kontrolovat řidiče kamionů, protože kamionová doprava se stále zvyšuje," řekla ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Speciální vozidlo pro jejich kontrolu, které dostala policie od kraje už v roce 2016, často slouží na dálnici D1. „Ale máme i ostatní páteřní silnice, po kterých ty přetížené kamiony jezdí, po kterých jezdí kamiony, jejichž řidiči nedodržují sociální předpisy," uvedla mluvčí.

Také nová dvě vozidla budou vybavená technologií umožňující kontrolovat dodržování bezpečnostních přestávek v jízdě, váhy do nich doplní policie. Používat je bude ke kontrolám na silnicích v celém kraji.

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky policie, vozidla, kontrola, kamiony, Kraj Vysočina, silnice, Vladimír Novotný, ČSSD, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina koupila policii dvě auta na kontrolu kamionů. Vyšla skoro na pět milionů korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.