Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Také Vysočinu během několika hodin zastihne vydatný déšť. V úterý večer by měl slábnout

Příjemné počasí posledních dní se zanedlouho pokazí. Ve východní polovině Čech, Českomoravské vrchovině a v Jeseníkách bude v úterý vydatně pršet, hladiny tamních řek mohou místy dosáhnout prvního povodňového stupně, v povodí Chrudimky ojediněle i stupně druhého. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Meteorologové varují před vydatnými srážkami ve zmíněných oblastech od noci na úterý, slábnout by měly v úterý večer, v jižních Čechách ve středu ráno. V Jeseníkách a na Českomoravské vrchovině bude déšť přechodně zesilovat při bouřkách. „Místy naprší 30 až 60 milimetrů, v Jeseníkách, Krkonoších a na Šumavě výjimečně kolem 70 milimetrů," uvedli meteorologové.

Povodňová pohotovost s vysokým stupněm nebezpečí platí pro Chrudimsko od úterního do středečního poledne. Pro ostatní regiony střední části České republiky vydali meteorologové výstrahu s nižším stupněm nebezpečí.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky déšť, přeháňky, meteorologové, výstraha, povodně, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Jeseníky, Česko, Českomoravská vrchovina, Chrudimka, Jihočeský kraj, Krkonoše, Šumava, okres Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také Vysočinu během několika hodin zastihne vydatný déšť. V úterý večer by měl slábnout | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.