Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj ještě více podpoří mladé hasiče. Na požární sport jde 2,2 milionu korun

V rámci sestavování a schvalování rozpočtu Kraje Vysočina na letošní rok došlo k výraznému posílení kapitoly Požární ochrana a IZS. Tři sta tisíc korun navíc má výrazným způsobem napomoci Krajskému sdružení hasičů Kraje Vysočina s preventivně výchovnou činností na úseku požární ochrany, zapojit mládež do rozvoje integrovaného záchranného systému, podpořit sbory a jednotky v účasti v různých úrovních požárních soutěží včetně zajištění jejich základní výbavy, vyjmenoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.

Finální podpora mládeže v roce 2019 pro SH ČMS Kraje Vysočina vyšplhala na 2,2 milionu korun.

Podle krajského předsedy KSH Kraje Vysočina Jana Slámečky působí v Kraji Vysočina 950 sborů, většina z nich je požární jednotkou obce. V rámci nich je registrováno více než 45 tisíc členů, z toho je více než 12,5 tisíce ve věku do 26 let. Dobrovolní hasiči jsou jednou z nejpočetnějších a nejaktivnějších zájmových složek v regionu.

PSALI JSME: Na nákup aut pro dobrovolné hasiče dá Vysočina 1,5 milionu korun 

Podle Jana Slámečky bude část krajské dotace využita i na nezbytné zajištění preventivně výchovné činnosti, na činnost odborných rad a propagaci požární ochrany obyvatelstva. Například literární a výtvarné soutěže, která má v případě našeho regionu čtyřicetiletou tradici, se každoročně účastní čtyři tisíce dětí z více než 200 vysočinských škol. Krajská dotace pomůže KSH KV dofinancovat účast jedenáctiletých až třináctiletých chlapců a dívek na Junior Univerzity – vzdělávání mladých hasičů.

Kraj Vysočina v letošním roce opět podpoří sbory dobrovolných hasičů v pořizování až čtyř desítek dopravních automobilů částkou v jednotlivých případech až 300 tisíc korun, na akceschopnost jednotek hasičů podle jejich kategorie zařazení 4,4 milionu korun a peníze jsou připraveny i na technické vybavení – například elektrocentrály ve výši celkem 2 miliony korun.

PSALI JSME: Hasiči v kraji vloni vyjížděli skoro k 10 tisícům událostí. Přibylo požárů i dopravních nehod 

Vedle pravidelné podpory profesionálních hasičů ve výši 4,5 milionu korun, které jsou využívány zejména na udržení a zvýšení akceschopnosti jednotek požární ochrany i na potřebnou obnovu a rekonstrukci objektů, byla letos Hasičskému záchrannému sboru Kraje Vysočina schválena dotace 4,5 milionu korun na pořízení dokumentace pro výstavbu nové výjezdové stanice na Kosovské ulici v Jihlavě.

Tisková zpráva | Foto Lenka Dvořáková

Štítky hasiči, sport, podpora, Kraj Vysočina, požární ochrana, Martin Kukla, dotace, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj ještě více podpoří mladé hasiče. Na požární sport jde 2,2 milionu korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.