Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Radniční zpravodaje stojí města na Vysočině desítky tisíc korun

Města na Vysočině spoléhají při informování obyvatel na tištěné radniční zpravodaje, i když většina z nich informuje veřejnost i pomocí internetu a sociálních sítí. Zájem o noviny vydávané radnicí je mezi lidmi velký, někde se ještě zvýšil, když jej radnice nechala tisknout celobarevně. Města, která tisk a distribuce stojí měsíčně desítky tisíc korun, vnímají zpravodaje jako spolehlivé komunikační kanály s občany.

Pelhřimovské noviny vydává Kulturní zařízení města Pelhřimov od roku 1999. Zhruba za 55 tisíc korun radnice měsíčně vydá a nechá mezi lidmi zdarma rozdat takřka 7 tisíc výtisků. „S distribucí jsme v podstatě spokojeni. Občas zaznamenáme informaci od obyvatel, že na některou adresu noviny nebyly doručeny nebo dorazily se zpožděním, ale jedná se spíš o jednotlivé případy," řekl za Pelhřimovské noviny Petr Přibyl.

V Třebíči, která jedenáctkrát do roka vydává asi 17 500 výtisků Třebíčského zpravodaje, distributora kvůli častým reklamacím v únoru změnili. Místo České pošty, která noviny roznášela asi za 35 tisíc měsíčně, ho roznáší Mediaservis, který je asi o 12 tisíc levnější, řekla mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová. Za tisk platí třebíčská radnice asi 70 tisíc korun měsíčně a přibližně 44 tisíc korun získává zpět za uveřejňovanou inzerci.

Noviny jihlavské radnice za 60 tisíc měsíčně 

Jihlava svěřila vydávání i roznos novin už v roce 1999 firmě Parola s. r. o. Noviny jihlavské radnice vycházejí jedenkrát měsíčně nákladem 22 800 kusů. Město za přípravu novin zasílá společnosti téměř 60 tisíc korun měsíčně, řekla Aneta Hrdličková z jihlavského magistrátu.

Žďár nad Sázavou svěřoval vydávání radničních novin do roku 2014 externí firmě. Od srpna 2014 je vydavatelem asi 11 tisíc výtisků měsíčně přímo město. „Město má spolehlivý komunikační kanál k občanům města, má jistotu, že informace budou správné, nemusí se spoléhat na třetí subjekt," řekl mluvčí radnice Jakub Axman. Za tisk a roznos platí Žďár měsíčně přes 50 tisíc korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky média, informace, zpravodaj, veřejnost, radnice, Kraj Vysočina, Česká pošta, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, PAROLA, spol. s r.o., Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radniční zpravodaje stojí města na Vysočině desítky tisíc korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.