Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Jedou poslední tři sjezdovky. Užít si mohou ještě i bežkaři

Na Vysočině jsou v provozu poslední tři lyžařské sjezdovky. Je to Šacberk u Jihlavy, Harusův kopec v Novém Městě na Moravě a Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí. Běžkaři mohou ještě využívat uměle zasněžené tratě novoměstské Vysočina Areny. Sjezdovka Šacberk bude v provozu i nadále, řekl její provozovatel Pavel Havlíček.

„Máme předpoklad, že nebudeme zastavovat provoz příštích 14 dní,“ řekl Pavel Havlíček. Uvedl, že na Šacberku je pořád okolo půl metru sněhu. „Jediný déšť byl v neděli, to jsme přečkali dobře,“ uvedl.

Fajtův kopec hostil od středy do dneška školní závody, lyžařská sezona tam skončí v neděli. Kromě běžného víkendového provozu vleku se tamní lyžařský klub chystá nabídnout i mimořádné večerní lyžování s ukončením kolem nedělních 1:00. O konání této akce rozhodne podle počasí, uvedl to Jiří Pálka z klubu. Informace bude na webu.

Neděle bude zřejmě posledním lyžařským dnem i na Harusově kopci, pokud se zásadněji neochladí. V neděli bude na sjezdovce tradiční karneval, začne ve 13:00.

Tento týden napadlo na Žďársku několik centimetrů sněhu, ale byl mokrý.  „Lyžování volně v přírodě je již v podstatě nemožné. V případě, že byste přesto ještě rádi vyrazili na lyže, je možné využít hodiny pro veřejnost ve Vysočina Areně, kde se ještě trochu lyžovat dá,“ informoval web Lyžařské Novoměstsko. O víkendu bude Vysočina Arena přístupná od 8:00 do 18:00.

Spustit vlek koncem tohoto týdne ještě zvažovali provozovatelé sjezdovky Křemešník u Pelhřimova, která je mimo provoz od pondělí. Rozhodnutí zveřejní na Facebooku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Šacberk, Jihlava, Nové Město na Moravě, kopec, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Jedou poslední tři sjezdovky. Užít si mohou ještě i bežkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.