Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vysočina chce další peníze na obědy pro chudé děti. Jsou určeny žákům od tří do patnácti let

Kraj Vysočina požádá ministerstvo práce a sociálních věcí o šestimilionovou dotaci na obědy pro chudé děti. Potravinovou pomoc formou školních obědů zdarma poskytuje kraj prostřednictvím škol od roku 2016. Zapojeno je nyní 63 škol a obědy dostává v letošním školním roce asi 400 dětí ve věku tři až 15 let, řekl hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

Cílem žádosti je zabezpečit to i ve školním roce 2019/2020. Podle náměstka hejtmana Pavla Fraňka (ANO) žádá každoročně o podporu asi polovina rodičů dětí, které splňují podmínky pro podporu. Nárok na oběd zdarma v mateřské nebo základní škole by mohlo mít podle odhadů kraje v aktuálním školním roce více než 1000 dětí.

Finanční prostředky na potravinovou pomoc dětem jsou vypláceny z Fondu evropské pomoci nejchudším lidem. Určené jsou dětem ve věku tři až 15 let z rodin, kterým náleží podpora v hmotné nouzi.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky obědy, rodina, podpora, jídelna, chudoba, Kraj Vysočina, školní rok, Jiří Běhounek, ČSSD, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Pavel Franěk, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina chce další peníze na obědy pro chudé děti. Jsou určeny žákům od tří do patnácti let | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.