Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silný vítr na Vysočině: Problémy na silnicích i železnici. Vlaky mají několikahodinová zpoždění

Na Vysočině jsou kvůli větru problémy na železnici. Spadlé stromy zablokovaly rychlíkovou trať u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku, stromy byly na železnici mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou, i jinde, informovaly České dráhy. Vlaky nabírají zpoždění.

Hasičům přibylo odpoledne pět desítek zásahů, hlavně kvůli popadaným stromům. Vyplývá to z údajů na jejich webu zveřejněných do 19:30. Firma ČEZ evidovala k večeru na Vysočině tři poruchy na vedení vysokého napětí, a to v okolí Havlíčkova Brodu. 

Rychlíkovou trať mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou zablokovaly stromy spadlé v úseku Přibyslav - Sázava před 17:00. Náhradní autobusy jezdí mezi Žďárem nad Sázavou a Přibyslaví. Například rychlík Vysočina, který měl být v Praze v 19:49, nabral podle údajů drah zpoždění přes dvě hodiny.

Místo vlaků autobusy 

Stromy spadly do kolejí také mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou, i tam dráhy vypravily náhradní autobusy. Na stejné trati byla navíc odpoledne porucha trakčního vedení mezi stanicemi Šlapanov - Havlíčkův Brod.

Na trati z Havlíčkova Brodu do Veselí nad Lužnicí fungují už od sobotní noci náhradní autobusy mezi Horní Cerekví a Jarošovem nad Nežárkou na Jindřichohradecku, kde vyvrácené stromy poškodily trakční vedení. Vlaky tam začnou znovu jezdit až v pondělí ráno.

Spadlé stromy před 18:00 zablokovaly také trať mezi Novým Městem na Moravě a Bystřicí nad Pernštejnem, tam už se drahám podařilo provoz obnovit.

PSALI JSME: Na Vysočině úřadoval silný vítr, hasiči se nezastavili. Vyjížděli i k řidiči, co narazil do stromu 

Hasiči na Vysočině měli kvůli větru od sobotního odpoledne do dnešního rána kolem 50 výjezdů, přibližně stejný počet už měli dnes odpoledne. Převážně odstraňovali spadlé stromy. V Božejově na Pelhřimovsku pomáhali kolem 18:00 opravit utržený plech na střeše, další opravu plechové střechy prováděli ve vsi Rybné na Jihlavsku.

Další výstraha před silným větrem s nárazy nad 85 kilometrů v hodině platí od dnešních 14:00 do pondělního rána.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky vítr, počasí, hasiči, strom, železnice, vlak, zásah, výjezd, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, vichřice, Přibyslav, Jihlava, České dráhy, okres Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr na Vysočině: Problémy na silnicích i železnici. Vlaky mají několikahodinová zpoždění | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.