Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu jsou poslední čtyři sjezdovky. Další vývoj záleží na počasí

Na Vysočině jsou v provozu poslední čtyři lyžařské sjezdovky. Na Žďársku se lyžuje na Harusově kopci a na Fajtově kopci, otevřeno má také Šacberk u Jihlavy a Křemešník poblíž Pelhřimova, řekli jejich provozovatelé. Sníh pro běžkaře už roztál. Novoměstská Vysočina Arena bude koncem týdne hostit republikové mistrovství v biatlonu žáků, pro veřejnost budou její tratě ve vyhrazených hodinách znovu přístupné od pondělí.

V otevřených skiareálech ještě leží nejméně 40 centimetrů technického sněhu. Novoměstská sjezdovka Harusův kopec by měla být v provozu i příští týden. „I když už je téměř jarní počasí, na Harusáku je sněhu pořád dostatek. Je to takový jarní firn,“ řekl správce Karel Klapač.

Na Fajtově kopci bude vlek určitě jezdit do konce tohoto týdne, lyžovat by se tam mělo i v dalším týdnu, když to umožní počasí. „Na středu a čtvrtek máme naplánované školní závody,“ řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Na Šacberku u Jihlavy, kde je přes půl metru sněhu, provozovatel Pavel Havlíček o omezování provozu zatím neuvažuje. Dobré sněhové podmínky pořád nabízí i sjezdovka Křemešník s vrstvou sněhu kolem 40 centimetrů. „Určitě pojedeme do konce týdne. Pokud nebude pršet, tak si myslím, že pojedeme i příští víkend,“ uvedla správkyně Magda Vaňková.

Sjezdovka v Novém Jimramově na Žďársku už pro malý zájem lyžařů sezonu ukončila. Vlek by tam mohl ještě jezdit v neděli dopoledne. Provozovatelé chtějí uspořádat lyžařské závody a nabídnout bezplatné jízdy pro všechny, pokud tam zůstane dost sněhu. Aktuální informace budou na webu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, kopec, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, Křemešník, Šacberk, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu jsou poslední čtyři sjezdovky. Další vývoj záleží na počasí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.