Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silný vítr zaměstnal hasiče na Vysočině. V souvislosti s počasím měli dvacítku výjezdů

Poměrně náročnou službu zažili hasiči na Vysočině. Od pondělního odpoledne do dnešního rána odstraňovali stromy vyvrácené větrem a také polámané větve. Odklízeli je hlavně ze silnic. Naštěstí se nikdo nezranil.

Meteorologové varovali před silným větrem s nárazy až 70 kilometrů v hodině, který by měl částečně slábnout odpoledne. Místy se v kraji objeví dešťové přeháňky, v nejvyšších polohách i smíšené nebo sněhové. Ojediněle může být i bouřka. Nejvyšší odpolední teploty budou šest až deset stupňů Celsia.

Stromy byly vyvráceny kvůli silnému větru, před kterým varovali meteorologové. Výstraha na Vysočině platí do dnešních 14:00.

První stromy ze silnic odstraňovali hasiči v pondělí po 16:00. Dnes ráno vyjížděli například do Horní Krupé na Havlíčkobrodsku, do Číchova na Třebíčsku a do Rynárce na Pelhřimovsku. „Naštěstí jsme neměli nahlášené popadané stromy na železnici ani na elektrickém vedení,“ řekla Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Foto Yvetta Chmelová | Zdroj ČTK

Štítky hasiči, vítr, výjezd, počasí, stromy, Kraj Vysočina, vichřice, strom, okres Havlíčkův Brod, Horní Krupá, okres Třebíč, Číchov, okres Pelhřimov, Rynárec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr zaměstnal hasiče na Vysočině. V souvislosti s počasím měli dvacítku výjezdů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.