Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Nemocnost v kraji stagnuje. Na závažný průběh zemřel další člověk

Počty aktuálních respiračních onemocnění se na Vysočině snížily jen mírně. Na 100 tisíc obyvatel je 1335 nemocných lidí, o čtyři méně než před týdnem. Hygienici zaznamenali pět vážných případů chřipky, jeden člověk na Pelhřimovsku v souvislosti s chřipkou zemřel.

„V tomto týdnu by nemocnost mohla klesat rychleji vzhledem ke školním prázdninám,“ řekla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková.

Od začátku letošní chřipkové epidemie už na Vysočině v souvislosti s chřipkou zemřelo šest lidí. Uzavřeno pro návštěvy je podle aktuálních údajů na webu hygieniků šest zařízení.

„Co se týče našeho kraje, můžeme říci, že to je určitá stagnace. Oproti minulému týdnu došlo k poklesu o tři desetiny procenta,“ uvedla Dvořáková k aktuální nemocnosti. Zatímco na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku a Třebíčsku počty nemocných v posledním týdnu klesly, okres Žďár nad Sázavou zaznamenal navýšení o více než 17 procent. Na Pelhřimovsku nemocnost stoupla o 1,3 procenta.

Zákaz návštěv pořád platí v pelhřimovské nemocnici, na ARU novoměstské nemocnice a v Psychiatrické nemocnici Jihlava. Návštěvy do odvolání nesmí ani do Seniorpenzionu ve Žďáru nad Sázavou a do Alzheimercentra Jihlava.  Uzavřen je zatím i žďárský domov pro seniory, kde ale zákaz končí ve středu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, nemoc, epidemie, nachlazení, zima, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Alena Dvořáková, návštěva, Krajská hygienická stanice, Žďár nad Sázavou, Psychiatrická léčebna Jihlava, okres Jihlava, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Nemocnost v kraji stagnuje. Na závažný průběh zemřel další člověk | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.