Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Zájem návštěvníků klesl. O víkendu jezdilo několik set lidí

Několik set lidí přilákaly o víkendu lyžařské areály na Vysočině. Zájem oproti mrazivým dním klesl. Na sjezdovkách leží od 40 do 70 centimetrů převážně technického sněhu. V provozu je sedm skiareálů, fungovat většinou chtějí i v tomto týdnu, kdy mají školáci v našem kraji jarní prázdniny, řekli provozovatelé areálu.

Par set lidí zamířilo do jihlavského areálu Šacberk, kde je 70 centimetrů sněhu. „Zájem je slabší, poplatný počasí. Víkend byl slabší, ne kvalitou, ale počasím. Sněhové podmínky jsou pořád dobré, omezovat provoz, natož zavírat nebudeme, naopak: na jarní prázdniny pojedeme od 8 do 21 hodin," řekl provozovatel Šacberku Pavel Havlíček.

Na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, kam jezdí přes zimu o víkendu několik set lyžařů, byl zájem o lyžování asi poloviční. Areál chce fungovat ještě 14 dní, 16. března chystá karneval. „Vzhledem k jarnímu počasí návštěvnost poklesla. Podmínky jsou vcelku dobré, 40 až 50 centimetrů technického sněhu, ale je to jarní firn, žádný prašan, lidé už vytahují kola," řekl za areál Karel Klapač.

Desítky lidí lyžovaly na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Na svahu je 50 centimetrů technického sněhu. „Návštěvnost žádná hitparáda, se zimou se to srovnat nedá, ale aspoň někdo přišel. Máme jarní prázdniny, budeme jezdit, a i ten další týden. 16. března chystáme noční lyžování," řekl za provozovatele Jiří Pálka.

Pro běžkaře byl v týdnu ve Žďáru nad Sázavou ještě sjízdný okruh ve skiareálu a Řádkově louce. U Nového Města na Moravě byla upravena trať z Vlachovic přes Tři Studně na Fryšavu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, jarní prázdniny, umělý sníh, Šacberk, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Zájem návštěvníků klesl. O víkendu jezdilo několik set lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.