Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Část sjezdovek už ukončila sezonu. V provozu jich je celkem sedm

Část sjezdovek na Vysočině už kvůli oteplení ukončila sezonu. V provozu zůstává sedm skiareálů, fungovat většinou chtějí i v příštím týdnu, kdy budou v kraji školní prázdniny. Poslední lyžařské stopy byly v tomto týdnu ještě v okolí Žďáru nad Sázavou a Nového Města na Moravě. Sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny budou o víkendu pro veřejnost přístupné jen v neděli od 15:00 do 18:00.

Na Žďársku jsou otevřené sjezdovky Fajtův kopec, Nový Jimramov a také Harusův kopec v Novém Městě na Moravě, který má pořád okolo půl metru technického sněhu. Podle správce Karla Klapače jsou na toto období podmínky pro lyžování velmi dobré. „Je to jarní firn, jarní lyžovačka, za sluníčka,“ uvedl Karel Klapač. Sjezdovka v Dalečíně v týdnu přerušila provoz. Jestli se vlek rozjede na víkend, rozhodnou provozovatelé v pátek.

Na Jihlavsku mohou lyžaři do Luk nad Jihlavou nebo na Šacberk. „Jsme v téhle chvíli přesvědčení o třech následujících týdnech,“ řekl Pavel Havlíček ze sjezdovky Šacberk k dalšímu provozu. Uvedl, že vrstva sněhu na svahu pořád měří okolo 70 centimetrů. Vlek pořád funguje i na vrchu Křemešník u Pelhřimova. Do konce týdne by měla být otevřena také sjezdovka v Křešíně u Lukavce, plány provozovatelů by ale mohl zhatit déšť.

Pro běžkaře byl v týdnu ve Žďáru nad Sázavou ještě sjízdný okruh na skiareálu a Řádkově louce. „Ale na jakoukoli další úpravu už to nebude,“ upozornili správci tratí. U Nového Města na Moravě byla upravena trať z Vlachovic přes Tři Studně na Fryšavu. Aktualizované informace jsou na webu.

Na ledové stěně ve Víru skončilo lezení pro veřejnost v neděli, tento týden tam ještě byl armádní kurz.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Šacberk, Nový Jimramov, Rozhledna Fajtův kopec, Dalečín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Část sjezdovek už ukončila sezonu. V provozu jich je celkem sedm | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.