Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Do zimních středisek během uplynulého víkendu přijely stovky

Sjezdovky na Vysočině pořád díky umělému sněhu nabízejí dobré lyžařské podmínky. O víkendu přijely do areálů stovky lidí. Někteří provozovatelé ale už začali pociťovat nižší zájem návštěvníků. V provozu chtějí přesto sjezdovky udržet minimálně do konce jarních prázdnin, které na Vysočině začnou 4. března.

Na Harusově kopci u Nového Města na Moravě už přestali se zasněžováním.  „Sněhu je dost, protože připadl i přírodní, ale zájem lyžařů postupně opadá. Pokud teplé počasí neumožní lyžovat dál, zasněžovat už nebudeme, protože lidi už takový zájem nemají. Předpokládáme, že jarní prázdniny ještě pojedeme,“ řekl správce sjezdovky Karel Klapač. O víkendu na Harusově kopci lyžovalo několik stovek lidí.

Okolí Nového Města na Moravě je také zřejmě jediným místem na Vysočině, kde se dá ještě provozovat běžkové lyžování. Stopy jsou ale podle Klapače hodně zledovatělé.

Dobrou návštěvnost měl o víkendu areál Šacberk u Jihlavy. Už nezasněžuje, sněhu má dostatek. „Uvidíme, co udělají teploty, zda se vyplní předpovědi a budou vysoké. Určitě ale pojedeme dál bez omezení. Do jarních prázdnin vydržíme s jistotou, uvidíme, co udělají teploty spíš s návštěvností než s teplotou,“ řekl Pavel Havlíček, který provozuje sjezdovku Šacberk. Leží na ni asi 60 centimetrů technického sněhu.

Ski areály v Lukách nad Jihlavou a Křemešník na Pelhřimovsku využily nočních mrazivých teplot a zasněžovaly i o víkendu. „Máme pěkný technický prašan, podmínky jsou výborné. Pokud nezačne deštivé počasí, pojedeme dál,“ řekla správkyně Magda Vaňková. Podobně jako na Šacberku měli víkendovou návštěvnost několik stovek lidí. „Ale na to, jaké máme podmínky, jsme mysleli, že přijede lyžařů víc,“ dodala Vaňková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, jarní prázdniny, Šacberk, Nové Město na Moravě, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Do zimních středisek během uplynulého víkendu přijely stovky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.