Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je aktuálně 14 sjezdovek. Sněhu pro běžkaře ubývá

Na Vysočině je pořád v provozu nejméně 14 lyžařských sjezdovek, na některých svazích leží i přes půl metru sněhu. Provozovatelé vesměs počítají s tím, že vleky budou přes oteplení v provozu i o víkendu. Sněhu pro běžkaře ubývá, ale na Žďársku jsou pořád upravené stopy. Vír bude v sobotu hostit závody lezení v ledu.

Závod Vírský cepín se na skále uměle pokryté ledem bude konat od sobotních 13:00, finále odstartuje v 18:00. Jde o republikové mistrovství v ledovém lezení na rychlost. Ledu je podle pořadatelů zatím na skále dost. „Dokonce ještě pořád můžeme vybírat mezi několika liniemi, kde by bylo možné závodit,“ řekl Slávek Matuška ze spolku, který stěnu provozuje.

Lyžařské vleky podle správců sjezdovek fungují u Světlé nad Sázavou, v Brtnici, Mrákotíně, Lukách nad Jihlavou i na Šacberku. „Nebudeme určitě zavírat ani omezovat provoz,“ řekl Pavel Havlíček, který provozuje sjezdovku Šacberk.

Na Pelhřimovsku mohou lyžaři zamířit na Křemešník. Vlek pořád jezdí i u Kamenice nad Lipou a také v Křešíně, kde bude na sjezdovce v sobotu od 14:00 karneval. „Po víkendu se uvidí,“ řekl Jan Veselý k dalšímu provozu křešínské sjezdovky. Na Třebíčsku se lyžuje v Číchově, na Žďársku fungují sjezdovky v Dalečíně, Svratce, Novém Jimramově, na Fajtově i na Harusově kopci. „Jsou brněnské prázdniny, je tady hodně lidí,“ uvedl Karel Klapač za Harusův kopec u Nového Města na Moravě.

Podle předpovědi meteorologů se teploty na Vysočině koncem týdne mohou dostat i k deseti stupňům Celsia, v noci by ale ještě mohly klesat pod nulu. Kolem Nového Města na Moravě jsou pořád i tratě pro běžkaře. Jejich další úpravy se budou dělat v závislosti na počasí a výšce sněhu, uvedli jejich správci. Závodní tratě Vysočina Areny mohou rekreanti o víkendu využívat od 13:00 do 14:30. Stopy jsou zatím i u Žďáru nad Sázavou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, běh na lyžích, okres Žďár nad Sázavou, Šacberk, Nové Město na Moravě, Jan Veselý, Světlá nad Sázavou, Brtnice, Mrákotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je aktuálně 14 sjezdovek. Sněhu pro běžkaře ubývá | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.