Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé vyrazili do skiareálů především v sobotu. Rozhodlo počasí

Lyžaři na Vysočině vyrazili o víkendu na sjezdovky především v sobotu. Na svahy je lákalo příznivější počasí. V neděli kvůli inverzi, mlze a větru byla v lyžařských areálech návštěva spíš slabší. Vyplývá to z aktuálních informací od provozovatelů.

Sobota byla výrazně lepší. Zájem už opadl při nočním lyžování, které jsme měli mimořádně do 1:00. Nevím, možná se lidé spíš než na lyže vydali na plesy,“ řekl Jiří Pálka za Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Sjezdovku tam pokrývá přibližně 70 centimetrů sněhu. „V neděli byla návštěvnost slabší.  Ovlivňuje to horší počasí, byla tu inverze a foukal vítr,“ dodal Jiří Pálka.

Podobnou bilanci za víkend evidovali také na sjezdovce Šacberk na Jihlavsku. „Situace byla srovnatelná s tou z minulého týdne. Sobota slušná a v neděli už takový zájem nebyl. V sobotu můžeme hovořit o stovkách návštěvníků, v neděli to byly spíš desítky nebo jen jednotky stovek,“ uvedl za Šacberk Pavel Havlíček.

Dodal, že příští týden budou mít jarní prázdniny školy z Brněnska a Znojemska. „Jsme sice regionální sjezdovka, ale přesto věříme, že se prázdniny v návštěvnosti pozitivně projeví,“ uvedl.

Na Jihlavsku jsou otevřené sjezdovky Šacberk, Luka, Mrákotín a Brtnice, na Pelhřimovsku jezdí vleky na Křemešníku, v Křešíně i u Kamenice nad Lipou.  Na Žďársku kromě Harusova a Fajtova kopce fungují sjezdovky v Novém Jimramově, Svratce a v Dalečíně. Na Třebíčsku jezdí oba vleky ve středisku Jalovec u Číchova. Na Havlíčkobrodsku se lyžuje na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Šacberk, okres Jihlava, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé vyrazili do skiareálů především v sobotu. Rozhodlo počasí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.