Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: K zákazu návštěv se přidávají další zařízení. Zavřela se školka v Jamném

Nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku v sobotu rozšíří kvůli nárůstu počtu nemocných s respiračními nemocemi zákaz návštěv na všechna oddělení. Dosud byl jen na odděleních JIP a ARO. Zákaz platí do odvolání, dnes sdělila mluvčí nemocnice Tamara Pecková Homolová. V kraji je chřipková epidemie a návštěvy kvůli ní zakázaly i další nemocnice a domovy pro seniory. Zavřít musela i mateřská škola v obci Jamné, vyplývá z informací na webu krajských hygieniků.

Podle jejich posledních informací je v kraji 1619 nemocných na 100 tisíc obyvatel, práh epidemie je 1600 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Návštěvy nesmí do nemocnic v Pelhřimově, Třebíči, Havlíčkově Brodě ani do nemocnice Mostiště na Žďársku a Ledeč - Háj. Zakázal je také Dům sv.  Antonína, který pečuje o seniory v Moravských Budějovicích na Třebíčsku, a domovy pro seniory ve Žďáru nad Sázavou, v Třebíči, v Pelhřimově, ve Světlé nad Sázavou, v Telči a v obcích Proseč u Pošné a Myslibořice. Nepouštějí je ani léčebny dlouhodobě nemocných v Moravských Budějovicích a Humpolci nebo jihlavské alzheimercentrum.

Na Vysočině začalo výrazně přibývat nemocných v polovině ledna. Laboratorní testy potvrdily i výskyt pravé chřipky, nejčastěji typu A. Jeden člověk v souvislosti s letošní epidemií v kraji zemřel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, nemoc, epidemie, nachlazení, zima, návštěva, nemocnice, Jamné, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Třebíč, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Moravské Budějovice, Léčebna dlouhodobě nemocných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: K zákazu návštěv se přidávají další zařízení. Zavřela se školka v Jamném | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.