Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendovou návštěvnost sjezdovek pokazila obleva

Víkendovou návštěvnost sjezdovek na Vysočině pokazila obleva. V neděli kvůli dešti přišli jen skalní lyžaři, sobotní návštěvnost byla lepší. Podle údajů na webu nebude až do dneška jezdit vlek v Dalečíně na Žďársku. Správci dalších skiareálů v kraji uvedli, že provoz nepřeruší, protože se má zase ochladit. Na některých svazích také mají v příštím týdnu domluvené lyžařské kurzy školy. V pátek bylo na Vysočině v provozu nejméně 14 sjezdovek.

„Fungujeme a budeme fungovat,“ řekl Jiří Pálka, který se stará o sjezdovku na velkomeziříčském Fajtově kopci. Sobotní návštěvnost podle něj ještě byla celkem dobrá, ale včera přišlo málo lidí.

Vzhledem k počasí byla nedělní návštěvnost silně podprůměrná,“ potvrdil i Karel Klapač z Harusova kopce v Novém Městě na Moravě. Ani tento skiareál v novém týdnu provoz omezovat nebude.

Na Novoměstsku se zhoršily podmínky pro běžkaře, kvůli oteplení a dešti ubyla nejméně polovina přírodního sněhu. Podle odhadu místních lidí ho zůstalo nejvýše do 25 centimetrů.

V plném provozu zůstávají například i sjezdovky ve Svratce, na Šacberku, v Číchově nebo Křešíně. „Má se ochlazovat, takže v úterý budeme zasněžovat.  Jedeme normálně,“ řekla také Magda Vaňková, správkyně sjezdovek v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Dalečín, Nové Město na Moravě, Novoměstsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendovou návštěvnost sjezdovek pokazila obleva | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.