Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je aktuálně třináct sjezdovek. Užijí si i běžkaři

Lyžařská sezona na Vysočině je v plném proudu. Podle údajů provozovatelů funguje v kraji nejméně 13 sjezdovek. Na některých leží i tři čtvrtě metru sněhu. Ode dneška začne jezdit vlek také v Novém Jimramově na Žďársku, kde si mohou lyžaři díky dobrým sněhovým podmínkám zajezdit v okolním volném terénu. Kolem Nového Města na Moravě je pro běžkaře upraveno 60 kilometrů stop. Tratě Vysočina Arény ale budou od pátku do neděle vyhrazeny pro závodníky mistrovství republiky v běhu na lyžích.

Novoměstský Harusův kopec pokrývá nejméně půl metru sněhu. „V současné době tu jsou ideální podmínky i pro běžecké lyžování,“ řekl správce této sjezdovky Karel Klapač. V horních partiích okolo Fryšavy se vrstva přírodního sněhu blíží také půl metru. O víkendu se podle meteorologů má ale oteplit.

Kvůli pololetním prázdninám ve školách bude mít řada sjezdovek dnes prodlouženou provozní dobu. Na Žďársku mohou lyžaři kromě Harusova kopce zamířit na sjezdovky i do Svratky, Dalečína nebo na Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Jimramovský skiareál bude fungovat od pátečních 9:00.

Na Jihlavsku se lyžuje v Lukách nad Jihlavou, na Šacberku, v Mrákotíně či v Brtnici a na Pelhřimovsku na Křemešníku,Křešíně, ale i u Kamenice nad Lipou, kde je sjezdovka závislá jen na přírodním sněhu. Na Třebíčsku jezdí velký i malý vlek ve středisku Jalovec u Číchova.

V provozu je podle údajů na www.skivysocina.cz i sjezdovka ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Problémy s novým majitelem části pozemků ale dál blokují sjezdovku ve Vysoké u Havlíčkova Brodu. Ve vyhrazených hodinách tam funguje dětský vlek a lyžařská škola. „Bohužel velký vlek z důvodů vysokého nájmu od pronajimatele pozemku u horní stanice nelze stále uvést do provozu,“ uvedl provozující spolek Lyžař na webu. Svah mohou lidé využít pro sáňkování.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, běh na lyžích, Kraj Vysočina, lyžař, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Nový Jimramov, Fryšava pod Žákovou horou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je aktuálně třináct sjezdovek. Užijí si i běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.