Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Do zimních středisek přijely stovky lyžařů. Jezdilo se až do noci

Do zimních středisek na Vysočině přijely o víkendu stovky lyžařů. Na svazích je mezi 50 až 70 centimetry sněhu. V areálu Fajtův kopec na Žďársku se v sobotu mimořádně lyžovalo do jedné hodiny v noci, řekli provozovatelé skiareálů.

Z 80 procent zaplněný byl o víkendu jihlavský areál Šacberk. „Podmínky jsou skvělé, v sobotu byly úplně. Maximálně pětiminutová fronta byla o víkendu, stovky lyžařů,“ řekl provozovatel Pavel Havlíček.

Stovky lidí přilákalo středisko Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí. V sobotu sněžilo a lyžovalo se mimořádně do jedné hodiny po půlnoci. Provozovatelé jsou spokojeni, v sobotu přijelo asi 200 lidí. Na svahu je 70 centimetrů sněhu. „Naplnil se vlek. Ještě jsme do čtvrtka dosněžovali, pak jsme rozhrnuli. Pro děti jsme připravili po bocích vlnky, skokánky, pro zábavu.  Kluci, co závodí skicross, si udělali část dráhy. Jsme rozšířeni na maximum, zasněžování jsme zarazili, už nezasněžujeme,“ řekl provozovatel Jiří Pálka.

Výborné podmínky i zájem lyžařů hlásí areál Harusův kopec u Nového Města na Moravě. Přilákal stovky lyžařů. Na svahu je 50 centimetrů technického sněhu, v něm i přírodní. „Velmi dobré podmínky, taková je (naše) představa,“ řekl za areál Karel Klapač.

Ve stovkách počítali lyžaře i provozovatelé areálů Luka nad Jihlavou a Křemešník u Pelhřimova. Sníh tam leží technický i přírodní. „Máme tady (v Lukách) půl metru sněhu, na Křemešníku je ještě víc. Konečně to vypadá na slušnou zimu,“ řekl za oba areály Martin Mokrejš.

Díky umělému zasněžování je od pátku v provozu také sjezdovka v Brtnici na Jihlavsku. Pro běžkaře je v kraji upraveno několik tras u Jihlavy a Nového Města na Moravě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, lyžař, Kraj Vysočina, svah, Rozhledna Fajtův kopec, okres Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Šacberk, Nové Město na Moravě, Křemešník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Do zimních středisek přijely stovky lyžařů. Jezdilo se až do noci | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.