Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé mají z čeho vybírat. Otevřených areálů v kraji přibývá

Na Vysočině přibývá otevřených lyžařských areálů, nabízejí většinou sjezdovky s technickým sněhem. Díky umělému zasněžování bude ode dneška v provozu také sjezdovka v Brtnici na Jihlavsku. Pro běžkaře je v kraji upraveno několik tras u Jihlavy a Nového Města na Moravě. Na Žďársku je díky přírodnímu sněhu možné lyžovat i mimo upravené trasy.

Podle brtnického místostarosty Jana Přibyla se podařilo vytvořit asi pětadvaceticentimetrovou vrstvu umělého sněhu. Na Šacberku na Jihlavsku, na Harusově a na Fajtově kopci na Žďársku leží od 40 do 70 centimetrů.

Zájemci o sjezdové lyžování mohou zamířit do areálu Svratka na Žďársku nebo Kadlečák u Světlé nad Sázavou. Jezdí se také na dvou sjezdovkách dlouhých 370 metrů u Mrákotína, kde je asi 25 centimetrů sněhu. V provozu je areál v Lukách nad Jihlavou a Křemešník. Jen malá sjezdovka zůstává kvůli nedostatku sněhu otevřená u Číchova na Třebíčsku. Areál Jalovec tam nabízí při plném provozu kromě stopadesátimetrové sjezdovky i sjezdovku dlouhou 600 metrů s převýšením 95 metrů. Její zasněžování podle provozovatelů pokračuje, aby mohla být co nejdřív lyžařům k dispozici.

Provozní doba areálů na Vysočině končí obvykle ve 20:00 nebo 21:00. Mimořádné noční lyžování nabídne v sobotu 26. ledna areál Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Po ukončení standardní provozní doby a upravení svahu bude možné lyžovat až do nedělní 1:00. V areálu jsou v provozu všechny tři sjezdovky, na kterých leží asi 40 centimetrů sněhu.

Pro běžkaře jsou dobré podmínky především na Žďársku. V okolí Nového Města na Moravě tam jen za poslední tři dny znovu upravili asi 70 kilometrů tras. Několik upravených tratí je i v okolí Jihlavy. Podle informací na webu Lyžařského Jihlavska je možné využít stopu přes Vysokou, Popice a Okrouhlík. Základní pětikilometrový okruh u Vysoké má být před víkendem znovu upraven. Běžecké trasy jsou upravené také v okolí Ždírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, okres Jihlava, Nové Město na Moravě, Brtnice, Šacberk, Svratka, Vysoká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé mají z čeho vybírat. Otevřených areálů v kraji přibývá | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.