Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Dobrých podmínek během víkendu využily stovky lidí

Lyžařské podmínky na Vysočině zůstávají díky nízkým teplotám dobré. Na sjezdovkách je kolem půl metru především technického sněhu, upravené jsou i některé běžkařské trasy v okolí Jihlavy nebo Nového Města na Moravě. Areály se sjezdovkami navštívily o víkendu stovky lidí, někde se tvořily asi desetiminutové fronty, řekli provozovatelé areálů.

O víkendu se lyžovalo i na Šacberku u Jihlavy. „O víkendu jsme byli v provozu už od sedmi od rána, protože podmínky jsou dobré, sníh leží i mimo sjezdovky. Jezdilo se bez větších front, byly jen do deseti minut. V našem malém areálu jsme měly stovky odbavených lidí," řekl Pavel Havlíček za areál Šacberk.

Obdobná návštěvnost byla i na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. V provozu jsou tam tři sjezdovky a leží na nich asi 40 centimetrů sněhu. Díky slunečnému počasí byla návštěvnost vyšší v sobotu, řekl Jiří Pálka ze Ski klubu Velké Meziříčí.

V okolí Nového Města na Moravě bylo od pátku upraveno asi 100 kilometrů běžeckých tras. Dostatek sněhu pro běžecké lyžování je i v okolí Svratky. U Jihlavy jsou podle informací na webu spolku Lyžařské Jihlavsko upravené okruhy Nový Hojkov, Okrouhlík, Kostelec a Vysoká.

Autoři | Foto www.skivm.cz

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Jihlava, Nové Město na Moravě, Šacberk, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Dobrých podmínek během víkendu využily stovky lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.