Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je aktuálně osm areálů. Užijí si také běžkaři

Na Vysočině mohou lyžaři na sjezdovky do osmi areálů. Na Šacberku na Jihlavsku, na Harusově a na Fajtově kopci na Žďársku leží od 30 do 60 centimetrů sněhu. Menší sněhovou pokrývku mají sjezdovky v areálech Svratka na Žďársku a Kadlečák u Světlé nad Sázavou, přesto se tam lyžuje a provozovatelé čekají na meteorology slibované ochlazení, aby mohli znovu zasněžovat. Pro běžkaře je v kraji upraveno několik tras u Jihlavy a Nového Města na Moravě.

Dobré lyžařské podmínky nabízí areál Křemešník na Pelhřimovsku. Po pauze ze začátku týdne způsobené výpadkem elektrické energie kvůli silnému větru je znovu v provozu také sjezdovka s lanovkou v Lukách nad Jihlavou. Jen malá sjezdovka zůstává kvůli nedostatku sněhu v provozu u Číchova na Třebíčsku.  V plném provozu tam areál Jalovec nabízí kromě stopadesátimetrové sjezdovky i sjezdovku dlouhou 600 metrů s převýšením 95 metrů.

V sobotu 19. ledna zpestří lyžařům pobyt na sjezdovkách v areálu Fajtův kopec u Velkého Meziříčí domácí zabíjačka. Podle správce ski klubu Jiřího Pálky jde o tradiční program posledních několika let. „Máme tady řezníka, který připravuje veškeré pochutiny, vaří ovar, jitrnice, děla tlačenku, škvaří. Vedle je prodejní stánek, kde si můžou lidé dobroty koupit, a k tomu hraje lidová vesnická kapela,“ řekl Jiří Pálka. V areálu je podle něho dostatek technického sněhu. V provozu je hlavní sjezdovka, tréninková sjezdovka i dětské vleky.

V okolí Nového Města na Moravě bylo od středy upraveno přes 22 kilometrů běžeckých tras. Dostatek sněhu pro běžecké lyžování je i v okolí Svratky. U Jihlavy jsou podle informací na webu spolku Lyžařské Jihlavsko upravené okruhy Nový Hojkov, Okrouhlík, Kostelec a Vysoká.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, běh na lyžích, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Nové Město na Moravě, Svratka, okres Jihlava, Šacberk, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je aktuálně osm areálů. Užijí si také běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.