Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sněhový příval přilákal v kraji o víkendu do areálů stovky lyžařů

Příval sněhu z posledních dnů navnadil na Vysočině řadu lidí na lyžování. O víkendu proto dorazily do středisek stovky až tisíce návštěvníků. Vzhledem k tomu, že v týdnu napadlo přibližně půl metru sněhu, byl velký zájem i o běžky.

„U půjčovny stála přibližně třicetimetrová fronta lidí, kteří chtěli běžky.  Něco takového jsme tu dlouho nezažili,“ řekl za Harusův kopec v Novém Městě na Moravě Karel Klapač. Dodal, že provozovatelé připravili zhruba 100 kilometrů tras pro klasické běžkování i pro bruslení. „Zájem lidí byl tak velký, že se auta nevešla na parkoviště,“ řekl.

Zájemci o sjezdové lyžování vyrazili o víkendu rovněž na Šacberk u Jihlavy.  „I když nebylo úplně ideální počasí, byl plný areál a tvořily se desetiminutové fronty,“ uvedl za středisko Pavel Havlíček. Dodal, že šlo o jeden z nejlepších víkendů v sezoně. A to i přesto, že často poletoval sníh a foukal vítr. „Ale kdyby svítilo sluníčko, tak se tu snad lidi na sjezdovce umlátí,“ řekl.

Velký zájem o sjezdové lyžování zaznamenali provozovatelé areálu ve Velkém Meziříčí. Lidé museli u vleku čekat v krátkých frontách. Sněžení neodradilo ani návštěvníky střediska Křemešník, kam o víkendu také dorazily stovky lyžařů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sjezdovky, lyžování, vlek, návštěvnost, Kraj Vysočina, běh na lyžích, Nové Město na Moravě, Jihlava, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sněhový příval přilákal v kraji o víkendu do areálů stovky lyžařů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.