Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkend na Vysočině přilákal do skiareálů stovky lyžařů. Provozovatelé jsou zatím spokojení

Stovky lyžařů přilákal první letošní víkend do skiareálů na Vysočině. Na svazích leží kolem půl metru technického sněhu, 5. ledna ještě napadl přírodní. Od začátku sezony byla zatím největší návštěvnost, řekli provozovatelé skiareálů.

Návštěvnicky silnější neděli než sobotu zaznamenal jihlavský areál Šacberk. „Je to první víkend v roce, zájem jednoznačně je. V sobotu bylo horší počasí, pršelo, neděle byla lepší. Stovky spokojených lyžařů. Máme půl metru technického sněhu, k tomu v sobotu dopadlo hodně přírodního, podmínky jsou skvělé," řekl šéf areálu Pavel Havlíček.

Stovky lyžařů přijely i do střediska Fajtův kopec na Žďársku. Podle provozovatele Jiřího Pálky bylo znát, že napadl sníh, což lidi vylákalo na lyže. „Sobota nádherná, od začátku sezony nejlepší návštěvnost," řekl Jiří Pálka za areál, kde mají technický sníh a napadalo do deseti centimetrů přírodního.

Ve stovkách počítají lyžaře ve středisku Harusův kopec na Žďársku. Provozovatel Karel Klapač řekl, že v sobotu byla i kvůli tomu, že pršelo a sněžilo, návštěvnost podprůměrná, ale v neděli byl zájem veliký. Technický sníh je spojený s přírodním. „Je to ideální stav," řekl Karel Klapač.

Co do zájmu zatím nejsilnější víkend v nové sezoně zažily areály Luka nad Jihlavou a Křemešník u Pelhřimova. V obou je kolem půl metru technického sněhu. „Tříkrálový víkend byl velmi pozitivní. Jak v pátek chumelilo, tak jak na Křemešníku, tak v Lukách se zvýšil zájem lyžařů. V sobotu to trošičku kazily dešťové přeháňky, ale neděle je pěkná, pohodová. Krásný zimní víkend, stovky lidí," řekla za oba dva areály Magda Vaňková.

Autoři | Foto Ski klub Velké Meziříčí

Štítky lyžování, sjezdovka, skiareál, vlek, provoz, sezona, lyžař, Kraj Vysočina, umělý sníh, okres Žďár nad Sázavou, Křemešník, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend na Vysočině přilákal do skiareálů stovky lyžařů. Provozovatelé jsou zatím spokojení | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.