Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Nabídka v kraji se rozšíří. Otevřou i Luka nad Jihlavou a Křemešník

Na Vysočině je v provozu několik sjezdovek ve třech areálech na Žďársku a Jihlavsku. Díky technickému sněhu se lyžuje na Harusově a Fajtově kopci a na Šacberku. Během dneška se otevřou další sjezdovky na Křemešníku na Pelhřimovsku a v Lukách nad Jihlavou, kde museli provoz na konci loňského roku přerušit kvůli oblevě. Od soboty bude v provozu i malá sjezdovka v areálu Jalovec u Číchova na Třebíčsku.

Zkrátka přijdou běžkaři, protože žádné běžkařské stopy na Vysočině kvůli malému množství přírodního sněhu upraveny nejsou. A kvůli víkendovým závodům nebude veřejnosti přístupná ani trať Vysočina Areny u Nového Města na Moravě.

Na sjezdovkách, které jsou v provozu, leží až půl metru technického sněhu. Zasněžuje i Křemešník, který má podle provozovatelky Magdy Vaňkové už vrstvu silnou 60 centimetrů. „Snažíme se první mrazy, které přišly, využít a udělat si dostatečnou zásobu sněhu," řekl Magda Vaňková, která provozuje i sjezdovku v Lukách nad Jihlavou. Lyžaři tam naposledy jezdili 30. prosince, pak provoz přerušila obleva. Na Křemešníku i v Lukách nad Jihlavou, kde je nyní asi 40 centimetrů technického sněhu, se začne znovu lyžovat v pátek v 15:00.

Od soboty spustí malý vlek areál na Jalovci. Zasněžená je prozatím jen sjezdovka v délce asi 150 metrů. Při plném provozu nabízí areál i sjezdovku dlouhou 600 metrů s převýšením 95 metrů.

Ve Vysoké u Havlíčkova Brodu vlek stojí, protože se lyžařskému klubu nepodařilo domluvit na podmínkách s novým majitelem části pozemků ve skiareálu. Sjezdovka v Novém Jimramově bude zavřená i v první polovině ledna kvůli technické závadě, na Karasíně se rozhodli vypustit celou lyžařskou sezonu kvůli nedostatku vody pro zasněžování.

Autoři

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Luka nad Jihlavou, umělý sníh, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, okres Pelhřimov, okres Třebíč, Číchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Nabídka v kraji se rozšíří. Otevřou i Luka nad Jihlavou a Křemešník | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.