Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sezona odstartovala hned v několika střediscích v kraji

Na Vysočině začala lyžařská sezona v několika střediscích. Zatímco před víkendem mohli lidé na sjezdovku pouze na Šacberk, nyní se přidaly další areály. Sezonu zahájili například na Harusově kopci nebo Fajtově kopci.

Na sjezdovkách leží přibližně půl metru sněhu. Na Fajtově kopci se v sobotu i v neděli lyžovalo od rána do večerních hodin. Ode dneška pak bude přes týden provoz vždy od 15:00.

„Sezonu jsme zahájili, ale návštěvnost je zatím slabší. Přece jen před svátky mají lidé jiné zájmy. Ten opravdový nápor na sjezdovce začne až po Vánocích," řekl správce Harusova kopce Karel Klapač. Dodal, že během víkendu na sjezdovky dorazilo několik stovek lyžařů.

Šacberk zahájil sezonu už před týdnem. „Podmínky jsou ideální. Máme kombinaci přírodního a umělého sněhu, který ještě nezasáhla obleva. To znamená, že ten mix je kvalitní. Takové podmínky jsme už dlouhou dobu nezažili," uvedl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček.

Na některé úseky se už mohou vydat také běžkaři. Platí to například pro trasy v okolí Nového Města na Moravě. „Ale ještě toho sněhu pro běžkaře není tolik," uvedl Klapač.

Autoři

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, hory, Kraj Vysočina, kopec, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sezona odstartovala hned v několika střediscích v kraji | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.