Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie v kraji dnes kontrolovala myslivce na honech. Nikdo nenadýchal ani jinak nepochybil

Policie dnes na Vysočině zkontrolovala 31 účastníků honů. Pochybení u myslivců v Měšíně na Jihlavsku ani v Jihlavě nenašla. Kontroly už letos v kraji byly na 36 honech, při kterých policisté prověřili 729 osob a 698 zbraní. Při kontrolách se zaměřují na doklady, a to zbrojní průkazy, průkazy zbraní a lovecké lístky, kontrolují také, zda účastníci nepili alkohol. Letos přestupek nezaznamenali. Z loňského roku evidují jediný přestupek, řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Loňský přestupek se týkal honu na Havlíčkobrodsku. „U držitele zbraně, který byl účastníkem honu, byla v rámci kontroly provedena dechová zkouška, která měla pozitivní výsledek 0,3 promile alkoholu. Policisté na místě zadrželi zbraň a muži uložili příkazem na místě pokutu ve výši 2000 korun,“ uvedla Dana Čírtková.

Dnes policisté kontrolovali zbraně a doklady a provedli u všech myslivců dechové zkoušky. „Všechno bylo v pořádku,“ dodala mluvčí Čírtková.

Pokud policisté při honu zjistí u někoho porušení zákona, mohou na místě uložit blokovou pokutu až do výše pěti tisíc korun. Závažnější přestupky projednává správní orgán. V případě, že se držitel zbraně dopustí v době tří let dvou v zákoně vyjmenovaných přestupků, hrozí mu odnětí zbrojního průkazu, protože přestane splňovat podmínku spolehlivosti podle zákona o zbraních. Kontroly honů budou pokračovat do konce roku.

Autoři

Štítky myslivec, hon, kontrola, policie, alkohol, zbraň, myslivost, Kraj Vysočina, Jihlava, okres Jihlava, Měšín, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v kraji dnes kontrolovala myslivce na honech. Nikdo nenadýchal ani jinak nepochybil | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.