Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na praporu Vysočiny přibyla nová stuha. Je od krajských hasičů

Letošní sté výročí naší země se stalo příležitostí k dekorování praporu Kraje Vysočina pamětní hasičskou stuhou. Jako poděkování za dlouhodobou vzájemnou spolupráci kraje a hasičů ji na hodnocení realizovaných projektů v tomto roce předal hejtmanovi Kraje Vysočina Jiřímu Běhounkovi ředitel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Jiří Němec a krajský starosta dobrovolných hasičů Jan Slámečka.

Kraj Vysočina od svého vzniku patří mezi dlouhodobé podporovatele hasičů, a to jak dobrovolných, tak profesionálních.

„Díky širokému záběru činností jsou hasiči nejen významnou složkou integrovaného záchranného systému připravenou chránit zdraví i majetek druhých, ale patří neodmyslitelně také k životu na venkově. Podílejí se na organizaci nejrůznějších kulturních a sportovních událostí, umějí oslovovat stále nové a nové příznivce. Jsem přesvědčen, že veškerá podpora ze strany obcí a kraje je na místě,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

V roce 2018 se celkem více než 31 miliony korun z krajského rozpočtu podařilo spolufinancovat výstavbu požárních zbrojnic ve čtyřech obcích, podpořit nákupy dopravních automobilů pro dobrovolné hasiče a rovněž přispět na nákup vybavení jednotek požární ochrany obcí. Dotace na podporu a rozvoj směřovala i k profesionálním jednotkám Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky kraj, stuha, hasiči, výročí, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, Hasičský záchranný sbor, Jiří Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na praporu Vysočiny přibyla nová stuha. Je od krajských hasičů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.