Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dejte pozor na ledovku. Výstraha platí do zítřejšího rána také pro Vysočinu

S možností tvorby ledovky vlivem mrznoucího mrholení by dnes měli počítat nejen obyvatelé Moravy, Slezska a jihozápadních Čech, ale i Vysočiny a jihu Středočeského kraje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dnes rozšířil své dřívější varování před slabou ledovkou právě o tyto regiony. Chodníky a vozovky tam mohou klouzat, chodci i řidiči by proto měli být opatrní.

Podle meteorologů by do pátečního rána mohlo místy mrholit, ojediněle i sněžit, a objevit se může mrznoucí mrholení doprovázené tvorbou slabé ledovky. V jihozápadní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině se může vyskytnout hlavně ve vyšších polohách v noci na pátek. Na severovýchodě republiky budou mrznoucí srážky po celý dnešek i v nižších polohách. Postupně však budou slábnout.

Upozornění na ledovku pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj platí do pátečních 8 hodin, pro Benešovsko, Příbramsko, Vysočinu a Karlovarských, Plzeňský a Jihočeský kraj od dnešních 18 do pátečních 8 hodin.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ledovka, výstraha, počasí, meteorologové, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava, Slezsko, Středočeský kraj, Českomoravská vrchovina, Zlínský kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dejte pozor na ledovku. Výstraha platí do zítřejšího rána také pro Vysočinu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.