Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Popadané stromy, utržené střechy, víc než dvě stě zásahů. Hasiči mají za sebou náročnou noc

, aktualizováno 30. října 2018, 12:22

Posledních několik hodin Vysočinu trápí velmi silný vítr. Předpověď meteorologů se tak vyplnila. Od pondělního podvečera zasahovali hasiči na Vysočině u víc než dvou stovek událostí v souvislosti s počasím. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace, a bránily tak plynulému provozu. Lidé také bojují s výpadky proudu.

Do Věže na Havlíčkobrodsku byli hasiči před půlnocí přivoláni k utržené střeše rodinného domu. Část střechy skončila na vozovce. Z vozovky střechu hasiči odklidili a místo události technicky zabezpečili.

Obdobný případ řešili také hasiči v ulici Znojemská v Jihlavě. I tady silný vítr poškodil střechu na domě.

„Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob. Výstraha meteorologů před silným větrem (vysoký stupeň nebezpečí) platí pro Vysočinu do dnešního odpoledne,“ doplnila Petra Musilová, mluvčí hasičů na Vysočině.

Popadané stromy komplikovaly také provoz na železnici. Hlavně na Havlíčkobrodsku a Žďársku jsou výpadky elektřiny. Nejsilnější nárazy větru, až 129 kilometrů v hodině, zaznamenali meteorologové v noci na dnešek na stanici Svratouch na pomezí Vysočiny a Pardubického kraje. V Přibyslavi na Havlíčkobrodsku foukal vítr rychlostí až 94 kilometrů v hodině a v Havlíčkově Brodě 90 kilometrů. 

Foto čtenářka Jihlavské Drbny

Štítky vítr, počasí, hasiči, zásah, Kraj Vysočina, strom, střecha, vichřice, okres Havlíčkův Brod, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popadané stromy, utržené střechy, víc než dvě stě zásahů. Hasiči mají za sebou náročnou noc | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.