Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silný vítr s deštěm zaměstnává hasiče na Vysočině. Od včera mají už přes čtyřicet výjezdů

, aktualizováno 24. října 2018, 10:23

Silný vítr s deštěm, který předpovídali meteorologové, dorazil během včerejška i na Vysočinu. A stejné počasí je i dnes. Od dnešní sedmé hodiny ranní do deváté hodiny zasahovali hasiči na Vysočině u dvaceti událostí v souvislosti s počasím. Počet zásahů tak od včerejšího odpoledne překročil čtyři desítky. Domácnosti na Pelhřimovsku jsou bez elektriky.

„V uplynulých dvou hodinách hasiči opět nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace, a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce práce měli s odstraňováním stromů hasiči na Žďársku, popadané stromy odklízeli například u Věcova, Radostína nad Oslavou, Jimramova, Herálce nebo Polničky,“ jmenuje Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Silný vítr způsobil ve Žďáře nad Sázavou, konkrétně v Brněnské ulici, před osmou hodinou ráno pád stromu na dráty elektrického vedení. „Hasiči místo události technicky zabezpečili a následně předali přivolanému pracovníkovi energetické společnosti,“ doplnila Musilová.

O deset minut později vyjížděli profesionálních hasiči ze stanice Náměšť nad Oslavou do ulici Habří v Náměšti nad Oslavou, kde bylo nutné provizorně upevnit uvolněnou plechovou střechu.

Na Pelhřimovsku je kvůli poruchám na vedení bez elektřiny několik obcí - konkrétně jde o obce Čejov, Kejžlice nebo Budíkov. Energetici se obávají, že výpadků bude přibývat, řekla mluvčí E.On Martina Slavíková.

Všechny události se obešly bez zranění osob. Výstraha před silným větrem platí do dnešního odpoledne.

Foto HZS

Štítky hasiči, vítr, déšť, výjezd, počasí, Kraj Vysočina, vichřice, okres Pelhřimov, strom, Náměšť nad Oslavou, okres Žďár nad Sázavou, Radostín nad Oslavou, E.ON, Jimramov, Herálec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr s deštěm zaměstnává hasiče na Vysočině. Od včera mají už přes čtyřicet výjezdů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.