Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Senioři vyrazili na olympiádu. Zlatá medaile putuje do Jihlavy

Střelba z luku, hod šipkami, slalom, stavění pyramidy, kuželky, střelba florbalovou hokejkou na branku a hod na plechovky. To jsou disciplíny, ve kterých poměřili své síly senioři v havlíčkobrodské Obchodní akademii a Hotelové škole, a to v rámci Seniorské miniolympiády. Konala se v pátek 5. října jako vyvrcholení Mezinárodního dne seniorů. Ty se slavily na všech pobočkách Senior Pointů v Kraji Vysočina.

O vítězství bojovalo hned čtrnáct družstev z celé Vysočiny. Patrony olympiády byli žáci uvedené školy. Stali se z nich nejenom rozhodčí jednotlivých soutěžních disciplín, ale o soutěžící se starali i v průběhu dne.

„ V tělocvičně se postupně vystřídaly všechny pětičlenné týmy a zasoutěžily si v sedmi disciplínách: střelba z luku, hod šipkami, slalom, stavění pyramidy, kuželky, střelba florbalovou hokejkou na branku a hod na plechovky. Sportovní výkony senioři prokládali odpočinkem v prostorách školy, kde si mohli popovídat a studenti jim zde servírovali kávu, čaj a drobné občerstvení. Závěr akce patřil slavnostnímu vyhlášení výsledků, předání medailí a pohárů těm nejlepším, a diplomů a věcných darů všem zúčastněným týmům,“ popsala Stanislava Holbová z krajského odboru sociálních věcí.

Výsledky Seniorské miniolympiády

Týmy:

1. místo Akademici Jihlava

2. místo Energie Havlíčkův Brod

3. místo Žďáráci Žďár nad Sázavou

Jednotlivci:

1. místo Čestmír Niederle, Akademici Jihlava

2. místo Marie Blažíčková, Žďáráci Žďár nad Sázavou

3. místo Eva Plodková, Energie Havlíčkův Brod

„Několika akcí v rámci Dnů pro seniory jsem se zúčastnil a všechny měly jedno společné. Šlo o nadšení a zájem seniorů, se kterým se pouštěli do všech aktivit.  A z toho mám radost. Rozhodně i do budoucna plánujeme pokračovat v aktivitách, které seniorům dávají možnost zapojení do aktivního života, posilují zdravý životní styl, vzdělávání a mezigenerační dialog,” dodal ke Dnům pro seniory Pavel Franěk, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí.

Foto Milan Šustr

Štítky senior, olympiáda, soutěž, HC Dukla Jihlava, olympijské hry, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Pavel Franěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Senioři vyrazili na olympiádu. Zlatá medaile putuje do Jihlavy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.