Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině letos při nehodách zemřelo čtyřiatřicet lidí. Je to více než v loňském roce

Při dopravních nehodách letos na Vysočině do konce září zemřelo 34 lidí, o 11 víc než za stejnou dobu loni. Nehod, které policie vyšetřovala, ubylo. Loni jich do konce září bylo 3281, letos o 26 méně. Při jejich vyšetřování policie zjistila, že 148 řidičů před jízdou pilo alkohol, pět bylo pod vlivem drog, uvedla v dnešní tiskové zprávě mluvčí policie Dana Čírtková.

Při letošních dopravních nehodách se 79 lidí těžce zranilo, loni bylo těžce zraněných 91. O 13 procent na 1172 osob se zvýšil počet těch, kteří si z nehody odnesli lehká zranění. O 11 procent vzrostla odhadnutá škoda na autech a dalším majetku. Policie ji vyčíslila na více než 205 milionů korun. Řidiči nejčastěji bourali kvůli špatnému způsobu jízdy, nepřiměřené rychlosti, nedání přednosti v jízdě, nedodržení bezpečné vzdálenosti a nesprávnému předjíždění.

Při jedné z nejtragičtějších dopravních nehod v kraji letos zemřeli u Chotěboře na Havlíčkobrodsku dva lidé. Nehoda, při které jejich auto narazilo do stromu a začalo hořet, se stala 5. srpna.

K tragickým dnům patří na Vysočině i 19. září, kdy při dopravních nehodách zemřeli na různých místech kraje čtyři lidé. Na dálnici D1 u Velkého Meziříčí to byl chodec, kterého srazilo osobní auto. Druhý člověk zemřel na D1 u Humpolce po srážce dvou aut. Smrtelná byla i nehoda u Větrného Jeníkova, kde řidič narazil s autem do stromu. U obce Vír na Žďársku zemřel po srážce dvou aut spolujezdec. Oba řidiči se zranili.

Autoři

Štítky úmrtí, nehoda statistika, Kraj Vysočina, policie, havárie, dopravní nehoda, Dálnice D1, okres Havlíčkův Brod, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině letos při nehodách zemřelo čtyřiatřicet lidí.  Je to více než v loňském roce | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.