Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Personál jihlavské záchytky během uplynulého víkendu zaměstnaly dvě silně opilé ženy

Na jihlavské záchytce během tohoto víkendu střízlivěly dvě silně opilé ženy. Jednu policisté dovezli z Pelhřimova, druhý případ byl z Humpolce. Obě dvě nadýchaly přes tři promile alkoholu.

Pelhřimovští policisté zasahovali v pátek 21. září kolem půl sedmé večer v restauraci v Pelhřimově.  Na terase u restaurace seděla u stolu mezi ostatními hosty žena, která byla pod vlivem alkoholu, chovala se velmi hlučně a pokřikovala nesrozumitelná slova na obsluhu. Svým jednáním budila veřejné pohoršení.

„Na místě přítomná policejní hlídka vyzvala ženu k prokázání totožnosti, kdy toto bez udání důvodu odmítla a neposkytla přiměřenou součinnost a následně neuposlechla opakovanou výzvu, aby zanechala svého jednání a opustila restauraci. Policisté ženu zajistili a po provedení nezbytných procesních úkonů ji eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy,“ líčí Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Jedinou protialkoholní záchytnou stanici na Vysočině provozují prozatím Služby města Jihlavy (SMJ). Ročně se postará o víc než tisícovku lidí. Od 1. listopadu přejde provoz pod jihlavskou nemocnici zřizovanou krajem. Pro potřeby stanice už se staví nová budova za asi 18 milionů korun. Od začátku letošního roku nocovalo na protialkoholní záchytné stanici přes 800 lidí, jen během července a srpna jich bylo 210, asi desetina z nich byli cizinci. Cena za pobyt je 4 tisíce korun, uhradí ji jen asi polovina klientů. 

Dechová zkouška u ženy vykázala hodnotu 3,79 promile alkoholu v dechu. Čírtková dále doplnila, že třiačtyřicetiletá žena opakovaně neuposlechla výzvu úřední osoby při výkonu její pravomoci a budila veřejné pohoršení, čímž se dopustila přestupku proti veřejnému pořádku, za což jí ve správním řízení hrozí pokuta ve výši 10 tisíc korun.

Nebyla schopna vstát 

Problémy s opilou ženou byly i v Humpolci, a to v sobotu 22. září ve večerních hodinách. V jedné z místních částí ležela na zemi žena, která nebyla schopna vstát. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba.

„Posádka zdravotnické záchranné služby konstatovala, že žena nemá žádné zranění a na zemi leží vlivem silně opilosti a není proto schopna chůze. Šestačtyřicetiletá žena tak bezprostředně ohrožovala svůj život, a proto ji policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě k vystřízlivění,“ popsala Dana Čírtková. Provedená dechová zkouška u ženy vykázala hodnotu 3,26 promile alkoholu v dechu.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, záchytka, policie, výtržnice, Pelhřimov, Humpolec, restaurace, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Personál jihlavské záchytky během uplynulého víkendu zaměstnaly dvě silně opilé ženy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.