Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silný vítr zaměstnává také hasiče na Vysočině. V Menharticích spadla stodola na auta

, aktualizováno 24. září 2018, 9:18

Předpověď meteorologů se vyplnila, během dnešního večera stihl silný vítr a déšť také Vysočinu. Kvůli počasí měli hasiči v našem kraji od noci dnešního rána více než šedesát zásahů. Nejčastěji vyjížděli k popadaným stromům, vítr je lámal ve všech okresech. Problémy byly také na železnici.

„Jde to od západu na východ. Začalo to na Pelhřimovsku, Havlíčkobrodsko, Žďársko, pár událostí bylo i na Třebíčsku, jen se to celkem šikovně vyhnulo Jihlavsku, tam byl v souvislosti s větrem jeden výjezd,“ řekl před půlnocí operační důstojník krajských hasičů. Podle něj bude nejvíce zásahů ráno, až pojedou lidé do práce.

V Menharticích na Třebíčsku spadla stodola, uvádějí weby hasičů a dopravců. Vítr přidělal starosti také řemeslníkům na jednom z jihlavských sídlišť. Kvůli popadaným stromům na silnicích jsou hasiči stále v terénu, zásahů bude přibývat. 

Počasí komplikovalo také železniční dopravu. Vlak nejezdil dnes přibližně od 5:00 do 7:00 mezi Budišovem a Studencem na
Třebíčsku. Stodola v Menharticích spadla podle hasičů na auta.

Na Třebíčsku podle informací vodohospodářů nejméně pršelo. Za posledních 24 hodin méně než dva litry na metr čtvereční. Na Havlíčkobrodsku to bylo přes 12 litrů.

Do dnešního rána hasiči zasahovali nejčastěji na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku, nejméně práce měli v okrese Třebíč a Jihlava. 

Situaci v našem kraji budeme i nadále sledovat.

Autoři | Foto HZS

Štítky vítr, déšť, počasí, hasiči, výjezdy, Kraj Vysočina, okres Třebíč, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, vichřice, Budišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr zaměstnává také hasiče na Vysočině. V Menharticích spadla stodola na auta | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.