Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak jsou na tom děti na Vysočině s obezitou? Nesnídají, jen každé desáté má dobrou fyzičku

V minulém týdnu uspořádal Státní zdravotní ústav ve spolupráci s Nemocnicí Jihlava a Zdravým Krajem Vysočina seminář pro pediatry na téma „Je možné přimět rodiče obézních dětí ke změně?“, kterého se zúčastnilo bezmála 30 lékařů.

Je mnoho rodičů, kteří se snaží předat dětem ty nejlepší návyky ohledně zdravého životního stylu, jsou ale i tací, u kterých dá větší práci přesvědčit je, že svým dětem prokážou velkou službu, pokud je povedou ke správným životním návykům a zařazení pohybových aktivit do denního režimu. Seminář se zaměřil na to, jak je možné s dětmi i rodiči v tomto směru pracovat.

Aktuálnost tématu obezity dětí vyplývá z Analýzy životního stylu a zdraví mládeže v Kraji Vysočina, kterou pro Kraj Vysočina zpracoval spolek Zdravá Vysočina, z. s. ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem a jihlavskými zdravotními školami.

Výsledky analýzy ukazují, že například ne všichni mladí lidé snídají. I když 40 % dotázaných se bez snídaně neobejde, stále je ještě velká skupina těch, kteří snídani neřeší. Navíc u mládeže jsou oblíbená zejména smažená jídla a více než polovina z nich týdně konzumuje chipsy, krekry a tyčky.

Při zkoušce tělesné zdatnosti bylo odhaleno, že 14 % mládeže ji má velmi špatnou, pouze desetina výbornou nebo velmi dobrou. Výsledky Analýzy jsou dostupné na webových stránkách Kraje Vysočina.

„Zdravý Kraj Vysočina dlouhodobě realizuje aktivity zaměřené na podporu zdraví mládeže a prevenci nemocí a myslím, že je třeba věnovat se tomuto tématu intenzivně i nadále, například formou takovýchto seminářů,“ uvedl radní Martin Hyský, politik Projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21, který celé akci poskytl záštitu.

Tisková zpráva | Foto www.mojezdravi.cz

Štítky obezita, strava, výzkum, jídlo, váha, děti, Kraj Vysočina, Státní zdravotní ústav, Lékárenský komplex Jihlava, Martin Hyský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak jsou na tom děti na Vysočině s obezitou? Nesnídají, jen každé desáté má dobrou fyzičku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.