Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Olympiáda dětí a mládeže 2019: Své nadějné sportovce vyšle také Kraj Vysočina

Krajští radní odhlasovali vyslání mladých sportovců z Vysočiny na Hry IX. Letní olympiády dětí a mládeže do Libereckého kraje v roce 2019. Hry odstartují v neděli 23. června slavnostním ceremoniálem a o cenné kovy se bude bojovat až do 28. června.

Kraj Vysočina vyčlení v rozpočtu na organizační zajištění výpravy svých sportovců částku maximálně 2,2 milionu korun. Ta pokryje nejen náklady na ubytování, stravování a dopravu, ale také pořízení jednotného reprezentačního oblečení nebo odměny pro trenéry. Výprava Kraje Vysočina může čítat až 255 sportovců a 47 trenérů.

Mladí sportovci se utkají na různých místech Libereckého kraje celkem v devatenácti disciplínách, z toho jedna bude jako obvykle nesportovního charakteru. Pro příští rok zvolili organizátoři trochu netradiční street art. Největší zastoupení budou mít opět atleti a plavci a dále kolektivní sporty jako fotbal, florbal, basketbal a volejbal.

Poslední Hry letní olympiády dětí a mládeže se konaly v roce 2017 v Jihomoravském kraji a Vysočina si přivezla 7 zlatých, 12 stříbrných a 10 bronzových medailí, což ji mezi kraji řadilo až na 13. místo. „Snad se příští rok podaří naší výpravě zabojovat a vytáhnout Kraj Vysočina o několik stupínků nahoru. Budeme sportovcům držet palce,“ vzkázala mladým olympionikům Jana Fialová, krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu.

Tisková zpráva | Foto atletika.sumperk.cz

Štítky olympiáda dětí a mládeže, sport, reprezentace, Kraj Vysočina, olympijské hry, Letní olympijské hry, Liberecký kraj, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympiáda dětí a mládeže 2019: Své nadějné sportovce vyšle také Kraj Vysočina | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.