Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj se dohodl s městy na spolufinancování sportovišť. Budou je využívat nejen studenti

Krajští zastupitelé podpořili spolufinancování sportoviště v Havlíčkově Brodě, které mohou využívat i studenti škol zřizovaných krajem. Město dokončilo opravu sportovního areálu v srpnu. Zaplatilo za ni asi 36 milionů korun, kraj na ni přispěje osmi miliony. Se Žďárem nad Sázavou se zase dohodl na spolufinancování školní tělocvičny, kterou postaví kraj, ale budou ji moci využívat i městské sportovní oddíly.

Tělocvična v areálu Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou má vyrůst v následujících letech. Odhadované náklady na ni jsou 71 milionů korun, město se podle kraje zavázalo zaplatit 33 procent z ceny, maximálně však 23 milionů korun. Tělocvična bude sloužit 1300 studentů i oddílům florbalu, volejbalu nebo nohejbalu.

„Uzavřená smlouva mezi krajem a městem upravuje podrobněji užívání tělocvičny sportovními oddíly města i úhradu provozních nákladů za zvýhodněných podmínek ve výši 60 procent stanovených hodinových nákladů,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí kraje Eva Neuwirthová.

Havlíčkobrodský sportovní areál Na Losích byl podle vedoucího odboru rozvoje města Josefa Beneše jedním z posledních ve městech na Vysočině s atletických oválem se škvárových povrchem. Po kompletní rekonstrukci je povrch tartanový. Areál má všechny atletické sektory s výjimkou kladiva.  Rekonstrukci prodělalo i travnaté hřiště. „V Havlíčkově Brodě konečně vznikl areál, kde se mohou pořádat kvalitní závodní disciplíny,“ řekl Beneš.

Zájem využívat sportoviště při hodinách tělesné výchovy už projevilo například havlíčkobrodské gymnázium, střední průmyslová škola stavební nebo střední zdravotnická škola. Podle smlouvy mohou krajské školy využívat hřiště bezplatně po dobu 10 let, uvedla Neuwirthová.

  

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sportoviště, podpora, sport, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Josef Beneš, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj se dohodl s městy na spolufinancování sportovišť. Budou je využívat nejen studenti | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.