Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Stále jsou otevřená koupaliště v Havlíčkově Brodě a v Lukách

Na Vysočině protáhla kvůli teplému zářijovému počasí sezonu letní koupaliště v Havlíčkově Brodě a v Lukách nad Jihlavou, i tam si už ale lidé mohou zaplavat jen v odpoledních hodinách. Část koupališť uzavřela pro letošek brány s letními prázdninami. Jihlavský Vodní ráj, největší akvapark v kraji, ukončil provoz venkovní části minulý pátek. Vyplývá to z dnešní ankety mezi provozovateli.

Na Vysočině se dnes odpoledne pohybují teploty mezi 23 až 25 stupni Celsia.  V nejbližších dnech by podle meteorologů mohlo být ještě o něco tepleji, ve středu až 27 stupňů.

Městys Luka nad Jihlavou zatím počítá s provozem venkovního koupaliště do pátku, a to od 13:00 do 17:00. „Samozřejmě podle počasí,“ uvedla místostarostka Lada Salátová (za SNK ED). Přes víkend byl plavecký areál zavřený, ale lidé se ještě pořád ptají. „Už jsou to takoví skalní plavci, ale dneska několik lidí volalo, jestli bude otevřeno, psali e-maily,“ řekla. Do poloviny září bylo koupaliště v Lukách otevřené i minulý rok.

Havlíčkobrodské letní koupaliště bude přístupné do čtvrtka, a to od 13:00 do 18:00. V pátek tam už bude zavřeno.

Jihlavský akvapark měl po zahájení školního roku malou návštěvnost. „Přišlo jen pár desítek lidí. „V noci už je zima,“ řekl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek. Venkovní část Vodního ráje navštívilo od otevření 28. května do 28. srpna přes 53 800 lidí, v porovnání s minulým létem víc skoro o 14 400. Sezonu už ukončilo i třebíčské venkovní koupaliště Polanka.

Horší kvalitu vody má část přírodních koupališť na Vysočině. Hygienici minulý týden znovu upozornili na zákaz koupání v rybnících Sykovec na Žďársku, Černý na Jihlavsku a také u vodních ploch Ředkovec a Kachlička na Havlíčkobrodsku.

Autoři | Foto www.lukanadjihlavou.cz

Štítky koupaliště, sezona, léto, koupání, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Luka, Luka nad Jihlavou, SNK Evropští demokraté, Martin Málek, aquapark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Stále jsou otevřená koupaliště v Havlíčkově Brodě a v Lukách | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.