Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Už pět rybníků je zakázaných. Nově přibyla Kachlička

Na Vysočině hygienici potvrdili dříve vydané zákazy koupání v rybnících Sykovec, Ředkovec, Černý a u přehrady Sedlice. Nově k nim přidali rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku, v jehož vodě se v posledních dnech výrazně zvýšilo množství sinic a chlorofylu. Rekreantům by tam při koupání hrozilo akutní poškození zdraví, uvedla krajská hygienická stanice na svém webu.

Hygienici nyní prověřili deset přírodních koupališť, která měla v minulém týdnu nejnižší kvalitu vody. Kromě Kachličky výraznější změny k horšímu nezaznamenali. Voda se naopak trochu pročistila v přehradě Pilská ve Žďáru nad Sázavou a je teď vhodná ke koupání. Sinic ubylo, ale množství chlorofylu zůstává vyšší, uvedli hygienici. Voda v této nádrži má teplotu mírně přes 20 stupňů Celsia.

Nevhodná voda ke koupání je nadále v rybníku Domanínský na Žďársku.  Zhoršenou jakost vody mají přehrady Dalešice na Třebíčsku, Trnávka na Pelhřimovsku a Břevnická nádrž na Havlíčkobrodsku.

Do minulého týdne si na Vysočině udrželo čistou vodu sedm rekreačních vodních ploch. Byly to rybníky Velký Pařezitý, Malý Pařezitý, třešťské koupaliště Malvíny, zatopený lom u Horní Cerekve. Čistou vodu měly také rouchovanské koupaliště Stejskal, rybník Velké Dářko a koupaliště ve westernovém městečku Šiklův mlýn.

Autoři | Foto www.bonkov.cz

Štítky koupání, rybníky, nádrže, koupaliště, voda, hygiena, rybník, Kraj Vysočina, přehrada, okres Havlíčkův Brod, Krajská hygienická stanice, Sedlice, Kachlička, Žďár nad Sázavou, Šikland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Už pět rybníků je zakázaných. Nově přibyla Kachlička | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.