Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

STATISTIKA: Do konce července zemřelo na Vysočině při nehodách devatenáct lidí

Za prvních sedm měsíců letošního roku se na Vysočině stalo 2398 dopravních nehod, zemřelo při nich 19 lidí. Loňský počet nehod za srovnatelné období je 2390, měly 20 obětí. Oproti loňsku vzrostl počet nehod, při kterých byl řidič pod vlivem alkoholu. Policisté jich od ledna do července vyšetřovali 107, o 24 procent víc než ve stejném období loni, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Někteří z řidičů měli i více než tři promile alkoholu. Nejčastější příčinou dopravních nehod v kraji ale zůstává způsob a rychlost jízdy.

Mezi letošními oběťmi dopravních nehod jsou dva cyklisté. Oba jeli bez helmy. Nehod cyklistů bylo do konce července 86. Nehod s účastí chodců řešili policisté 61. Dva chodci zemřeli.

Bezprostředně po nehodě zemřelo 14 z 19 obětí, pět lidí podlehlo svým zraněním v nemocnicích. Dalších 52 lidí skončilo po nehodě s těžkým zraněním, je to o 18 méně než loni. Ve srovnání s prvními sedmi měsíci roku 2017 přibylo 64 lehce zraněných, bylo jich 832.

Škody při letošních dopravních nehodách odhadla policie na asi 152 milionů korun. Oproti loňsku je nárůst dvanáctiprocentní.

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky statistika, nehoda, úmrtí, havárie, Kraj Vysočina, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

STATISTIKA: Do konce července zemřelo na Vysočině při nehodách devatenáct lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.