Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet hasičských zásahů kvůli hmyzu na Vysočině meziročně výrazně stoupl

O osmasedmdesát procent stoupl na Vysočině meziročně počet zásahů hasičů kvůli likvidaci obtížného a nebezpečného hmyzu. Od začátku června měli 187 výjezdů, loni za stejné období jich bylo 105, řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Oslovené společnosti zabývající se likvidací hmyzu ale nárůst případů nepociťují.  „Zásahů máme standardní množství, dokonce bych řekl, že i méně,“ řekl pracovník jihlavské Deraslužby. Vosy a sršně likvidují asi čtyřikrát do týdne. Hasiči i čtyřikrát denně. V letní sezoně jde o stovky zásahů, řekla Musilová.

Hasiči zasahují, když hrozí nebezpečí z prodlení. V opačném případě mohou požadovat uhrazení nákladů za výjezd.  Podle Musilové prozatím nikomu náklady neúčtovali. Podstatná je práce operátora tísňové linky, který má zjistit od volajícího co nejpřesnější informace. O zásahu pak rozhoduje operační důstojník. „Pokud by lidské zdraví nebo život nebyl ohrožen, tak hasiči na místo nevyjíždí,“ řekla Musilová. Mezi odůvodněné zásahy podle ní zejména patří odstraňování rojů v místech, kde je velká koncentrace lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hasiči, likvidace, hmyz, výjezd, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet hasičských zásahů kvůli hmyzu na Vysočině meziročně výrazně stoupl | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.